Activiteiten

De dagindeling wordt zo gemaakt, dat alles met elkaar wordt afgewisseld. Dieren verzorgen, in de moestuin werken, afgewisseld met klussen in de wijk of in de kantine. Bij erg slecht weer worden er binnen activiteiten gedaan. In de kantine is er voldoende ruimte om lekker creatief aan de slag te gaan. Voor de liefhebbers voor koken en bakken, hebben we een vrijwilligster die het leuk vindt om lekkere gerechten te maken, samen met de cliënten die dat willen.

Buitenactiviteiten

Dieren verzorgen

Elke dag gaan we een dagdeel bezig zijn met het verzorgen van de diverse dieren die aanwezig zijn op Dagbesteding Buitenleven.

Werken in de moestuin

Hoe leuk is het om groenten en fruit te kweken en er daarna iets lekkers van te maken? Daarom is er op Dagbesteding Buitenleven ook een moestuin aangelegd.

Klusjes doen

Als er een boodschapje gedaan moet worden, gaan we in het dorp Herwijnen naar de winkel. Of we verzamelen lege flessen en brengen dit bij de glas container.

Binnenactiviteiten

Koken

Met de groenten van de moestuin maken we samen met onze vaste vrijwilligster Janne een lekker en gezond hapje of kop soep voor bij de lunch.

Bakken

Na het harde werken een kop koffie/thee drinken met een eigen gemaakte taart of cake? Ook dat is mogelijk op Dagbesteding Buitenleven.

Creatief bezig zijn

Er zijn ook momenten dat we in de kantine blijven en ons creatieve brein de loop laten gaan. Dit varieert van werken met hout, verven, kleien of het versieren van de kantine (afhankelijk van het thema).